Някои често срещани природни средства за кожни проблеми не винаги са подходящи за нас. Ето списък от средствата, които могат да навредят на кожата ви, обявени в The Health Site.

Лимон. В началото лимонът ще придаде на лицето ви повече свежест и излъчване. Лимоновият сок обаче, който ефективно премахва бръчките, е кисел по природа. Ефектът му е краткотраен, а може да провокира кожни раздразнения.

Кокосово масло. То съдържа лауринова киселина, с помощта на която маслото облекчава кожата от белези. Но кокосовото масло е известно със способността си да запушва порите. Затова е по-добре да не третирате лицето с този продукт.

Мед. Медът има невероятни лечебни свойства, отдавна известни на човечеството. Но той не помага на кожата на лицето. Маските на основата на мед могат да предизвикат акне, показал наблюдения.

Гореща пара. Колко от нас не са чували за метода на хидратиране, когато вдишваме пара с глави, наведени над тенджерата и покрити с кърпа? Това овлажнява кожата, но провокира появата на акне. В действителност е по-добре да измиете лицето си с вода със стайна температура.

Хамамелис. Екзотичното растение, което може да помогне в борбата с акнето, оказва натиск върху порите и предотвратява омазняването на кожата. Но билката има стипчиви свойства, които лишават кожата от естествени мазнини. А това причинява сухота и дразнене.