През 2016 година броят на процедурите по липофилинг на млечните жлези – увеличение на гърдите чрез присаждане на собствена мастна тъкан, нараствало със 72%. Такава е статистиката в отчета на Американското общество на пластичните хирурзи (ASPS).

При липофилинга мастната тъкан се взема от зоната, където е в най-голямо количество и натрупванията са нежелателни, както е в областта на корема например.

И тъй като в случая се използват собствените тъкани на пациента, процедурата се смята за безопасна, резултатите са близки до естествения вид, а подмладяващият ефект се съхранява по-дълго.

По данни на ASPS, популярността на липофилинга в Щатите расте с всяка година. Освен това с помощта на тази процедура все по-модерно става и увеличаването на бедрата и дупето, както и корекциите по лицето. През 2016 година в тези сегменти бил отбелязан 26-процентов и 13-процентов ръст съответно.

Още едно направление, набиращо популярност зад Океана, е лабиопластиката (пластична операция на срамните устни). Тази процедура подмладява въпросната област чрез повдигане или с инжекции от мазнини, или други филинги. За 2016 година в Щатите са направени над 12 хиляди операции по лабиопластика, което в сравнение с 2015-та е с 39% в повече.

За година в топ 5 най-популарните пластични операции в САЩ влезли операцията по увеличение на млечните жлези, липосукцията, операцията за промяна формата на носа и за повдигане на лицето.

В топ петте минимално инвазивни козметични процедури пък влезли ботокс инжекциите, повдигането на меките тъкани с помощта на различни филъри, химичен пилинг, лазерна депилация на тялото и микродермабразио.