Авокадото се смята за изключително полезен плод, тъй като съдържа около 20 витамина и минерални вещества, а също и мононенаситени мастни киселини. Неговата месеста част добавят в салати, в сандвичи, в смути. Но изхвърляйки костилката, ние се лишаваме от най-полезната част на авокадото, твърдят диетолози. Защото именно в вея се съдържа основната част от полезни вещества (70%), пише The Daily Mail.

В костилката има много антиоксиданти и фибри, обяснява диетологът Еми Шапиро. Необходимо е само да знаете как да я приготвяте. Костилката на авокадото може да се смеле на прах, който после да добавяте в йогурт или смути. В чист вид костилката не е много вкусна за ядене, тъй като е леко горчива, уточнява Шапиро.

Антиоксидантите се борят със свободните радикали, което значи, че костилката на авокадото реално е способна да ви предпази от редица заболявания. Антиоксидантите могат да предотвратят появата на бръчки. Що се отнася до фибрите, то те ни помагат дълго да останем сити, а стомашно-чревният ни тракт да работи нормално. Фибрите запазват и  ни в нормални граници.