Можете да повишите защитните сили на организма си и да му помогнете да се бори с рака с помощта на различи ароматни растения, които използване предимно като подправки.

Листата на магданоза често се приемат само като подправка в кухнята, но той заслужава най-внимателно и подробно изучаване и като лекарствено растение. Апигенинът - флавоноид, съдържащ се в магданоза, може да предотврати образуването на нови кръвоносни съдове, които захранват с хранителни вещества туморните образувания – процес, известен като ангиогенеза, който е един от най проблемните в онкологията, сочи изследване.

Копърът пък съдържа съединения - монотерпени, които са потенциално оръжие срещу рака. Те стимулират изработката на особен ензим, наречен глутатион-S-трансфераза, който е мощен антиоксидант, съдействащ за неутрализацията на различни типове канцерогени, особено свободните радикали.

Копърът съдържа и етерични масла, които знаем, че стимулират храносмилателните сокове, активирайки отделянето на жлъчен сок и поддържайки по този начин здравословната функция на червата. А това спомага и за профилактиката на някои видове злокачествени тумори.