Колкото и да е странно, има хора, които побеждават махмурлука с ... алкохол. А професионалистите на коктейли дори го препоръчват. Предлагаме ви няколко техни рецепти, изпитани във времето.

Коктейл “Зачервени очи”
За приготвянето му са необходими 200 г охладен доматен сок. Към него прибавяте 200-250 мл светла бира и към получения коктейл добавяте един яйчен жълтък. Пиете коктейла без да го разбърквата, за да не размесите жълтъка.
 
Коктейл “Прерийна стрида”
Той се състои от 30 мл водка или бренди, уорчестърски сос, сол, лук и 1 сурово яйце. Яйцето се разбива в чашата, залива се с алкохола, капвате в него малко сос, после посолявате и подлютявате. Коктейлът се пие след като разбъркате добре жълтъка.

Коктейл “Аустър”
Най-напред намазвате добре с растително масло стените на чашата, в която ще го приготвяте. После разбърквате сурово яйце със супена лъжица водка и добавяте малко червен и малко черен пипер.

Коктейл “Блъди Мери”
Традиционният коктейл помага също срещу махмурлук, само че трябва да го пиете в малки количества. Според специалистите за да приготвите коктейла е необходимо да смесите точно по 0,62 мл лимонов и портокалов сок, 5 мг хрян, 0,25 мл тобаско, 3,72 мл уорчестърски сос, 2 части водка и 3 части доматен сок. В коктейла трябва да добавте още сол и черен пипер. Пиете след като разбъркате всичко много добре.

Коктейл “Промивка за прасенце”
Това е традиционен френски коктейл срещу мохмурлук. Прави се от лимонов сироп, половин чаша сухо бяло вино и газирана вода. Всичко се смесва добре, преди да се изпие.

Коктейл “Шепърд”
Той е изобретение на Джо Шалом от хотел "Шепърд" Кайро и се е наричал "Страдащият негодник". Коктейлът е смес от бренди, джин и лимонов сок. Вземат се по две супени лъжици от всяка съставка и се разбъркват в чашата. По желание може да добавите и малко горчиво питие, което също влиза в оригиналната рецепта.

Коктейл “Сутрешна газировка”
Той е доста по-прост, но също с добро действие. За приготвянето му ще са ви необходими три супени лъжици ръжено уиски, чаeна лъжица захар и сока от половин лимон. Всичко се смества добре в чашата и се изпива на екс.

Коктейл “Bullshot”
Приготвя се от 3-4 части охладен говежди бульон, 1-2 части водка или джин, чаена лъжичка лимонов сок, малко тобаско, уорчестърски сос и черен пипер.