Страдате от физически дискомфорт и болки във врата или гърба? От решаващо значение за вас е правилното положение на тялото по време на сън, обясняват германски лекари в портала Focus Online. И съветват как да постъпите в различните случаи.

Болка в рамото. Лекарите съветват да не спите на една страна - по-добре на е да спите на гръб. Можете да вземете голяма възглавница на нивото на гърдите и да я прегърнете.

Напрежение на шията. Опитайте се да спите така, че шията ви да е изправена. За да направите това, експертите препоръчват да използвате доста плътна възглавница, която би помогнала да поддържате желаното положение на главата.

Болки в гърба. Ако страдате от болки в гърба, добре е да спите в странично положение, държейки възглавница между коленете.

Киселини в стомаха. Те често се „събуждат“, когато човек заспи. Ако имате проблеми с прекалено кисел стомах, най-добре е да спите по гръб с леко повдигната глава.

Лекарите отбелязват също, че е важно да имате подходящ матрак за добра нощна почивка. Той трябва да се сменя на всеки седем до осем години.