Знаете ли как да съчетавате работата с почивката така, че да работите най-продуктивно? А знаете ли, че вече има формула за идеалният ритъм между работа и почивка? Тя е на учени от Латвия, които препоръчват по-чести почивки. И по-точно да редувате 52 минути работа с 17 минути прекъсване.  Това е всичко, което е необходимо да станете хиперпродуктивни в работата си, твърдят латвийските експерти.

Методът им бил проверен на практика от латвийската компания Draugiem Group, която организирала изследването.

Използвайки специална програма, експертите проследили чрез компютър работата на служителите в една фирма. Програмата им дала възможност точно да следят активността на персонала, класифицирайки резултатите от труда му като продуктивни, непродуктивни или неутрални.

Резултатите показали, че 10% от най-ефективните и продуктивни служители правили редовни почивки. А шампионите по производителност почивали и работили точно по формулата 52/17.

Учените не са сигурни, че всеки шеф би приел такъв работен график. Резултатите от изследването им обаче говорят за това, че ритъмът 52 минути активност на 17 минути почивка, е идеалният работен режим.