Косопадът може да бъде много досаден и почти не преодолим. Добрата новина е, че има витамини, които могат да помогнат за сгъстяване на косата и спиране на косопада, твърдят трихолози.  И поясняват, че загубата на коса обикновено не е причина за безпокойство, но понякога може да е признак на медицинско състояние.

Косата се състои основно от протеин, наречен кератин, който образува ноктите и външния защитен слой на кожата.

Но биотинът е този, който може да помогне при косопад и да сгъсти косата.

Биотинът е необходим в много малки количества, за да помогне на тялото да произвежда мастни киселини. Бактериите, които живеят естествено в червата ви, са способни да произвеждат биотин, така че не е ясно дали имате нужда от допълнителен биотин във вашата диета. Но е добре да знаете, че биотинът се намира и в много храни, макар и в много малки количества.

Биотинът (витамин В7) предотвратява увреждането на космените фоликули и укрепва косата, за да предотврати загубата на коса.

Биотинът присъства в много храни, като яйца, риба, месо, семена, ядки, сладки картофи, броколи и карфиол.

Няма достатъчно доказателства, за да се установи точно какви могат да бъдат ефектите от приема на високи дневни дози биотинови добавки.

Ако приемате добавки с биотин, не приемайте твърде много, тъй като това може да бъде вредно, съветват експертите. Приемането на 0,9 mg или по-малко биотин на ден под формата на добавки е напълно достатъчно и малко вероятно да причини някаква вреда.