Проблемът с лошата телесна миризма става особено актуален през лятото и определени храни и напитки могат да помогнат за разрешаването му. И може би най-достъпната напитка за лоша телесна миризма е водата. През лятото пиенето на вода трябва да се увеличи, тъй като тялото губи по-интензивно влага.

Установено е, че достатъчен прием на вода детоксикира тялото от лош дъх, подобрява храносмилането и подпомага отстраняването на токсините и други „отпадъчни продукти“. А за тази цел е достатъчно пиенето на 6 чаши вода на ден.

Кои други?

Зеленолистни зеленчуци. Наричат ги ​​още „естествен дезодорант“ за тялото. Яденето на спанак, рукола, къдраво зеле, манголд помага на тялото да поддържа баланса на pH в организма, предотвратявайки алкализирането. Между другото, признак за твърде високо алкално ниво е сухота в устата - възможна причина за отблъскващ дъх.

Портокали. Учените обясняват, че цитрусовите плодове съдържат киселини, които допринасят за по-активното отстраняване на токсините, които придават на тялото неприятна миризма.

Кисело мляко. То съдържа полезни бактерии, които са важни за храносмилателната система и помагат за премахване на вредните микроби, премахване на токсини и други вещества, които причиняват миризма на тялото, твърдят експерти.

Канела. Използването на канела не е само предотвратяване на зловонието - тази подправка, присъстваща редовно в диетата, може да направи телесната миризма приятна. Установено е също, че канелата е ефективна в борбата с високата кръвна захар.

Що се отнася до напитките, които предотвратяват появата на лоши миризми, експертите съветват да се пие зелен чай, както и билкови чайове с мента, карамфил, джинджифил, лайка, кардамон, анасон и роза.