Прекомерно натоварване, силен стрес и стареене - всичко това влошава паметта ни. За щастие има напитки, които ни позволяват да забавим този процес. Кои са те?

Сок от моркови Не подценявайте морковите, ограничавайки употребата им до салати и супи. Този зеленчук съдържа бета-каротин, който е много полезен за паметта. Той е антиоксидант, който предпазва от възпаления и спомага за укрепване на интелекта. Освен това сокът от моркови е сладък по природа, така че с удоволствие ще пиете по една или две чаши дневно.

Доматен сок. Доматите са абсолютно необходима съставка в повечето ястия от руската кухня. Те съдържат ликопен, антиоксидант, който защитава мозъчните клетки. Освен това понижава кръвното налягане, поддържа здравето и сиянието на кожата. И накрая, доматът е богат източник на витамини А и С.

Сок от нар. Мозъчните клетки изискват кислород и хранителни вещества, за да работят и да оцелеят. Сокът от нар помага за подобряване на кръвообращението и снабдяване на мозъка с кръв. Следователно, чаша сок от нар е много здравословна.

Сок от цвекло. Цвеклото също насърчава пренасянето на богатата на кислород и на хранителни вещества кръв към мозъка. В допълнение, този сок поддържа мозъка в добра форма и укрепва паметта поради азотния оксид, който присъства в него. Сокът от цвекло понижава успешно и кръвното налягане.

Коктейл от горски плодове. Различните плодове съдържат различни полезни съставки. Освен това е много вкусна съставка за смути. Смесете няколко вида плодове за тези напитки наведнъж и ще почувствате тонизиращото им действие.