Независимо от стриктното спазване на препоръките на експерти, смъкването на килограми никак не е проста работа. Какво препятства успеха?

Климатикът заема челно място в „черния списък“. Изследвания доказали, че приборите, регулиращи температурата в помещението, променят обмяната на веществата така, че тялото повече не чувства необходимост да изразходва излишните калории, за да се сгрее. В резултат теглото си остава непроменено.

Вирусните заболявания влияят по същия начин. Наблюдение показали, че много често вирусните инфекции провокират трупането на килограми. Затова е важно да следите за състоянието на имунитета си.

Пластмасовите съдове също не са безопасни. Известно е, че пластмасата за домакински цели с ниско качество съдържа вещества, които влияят на метаболизма и на хормоналния фон на човека.

Неотдавна светът узна за вредата на бисфенол А, съдържащ се в пластмасовите съдове за храна. Той предизвиква хормонални смущения при човека. В много държави било прието решение да го заменят с по-безопасно съединение. Но и това вещество подкопавало здравето. Експериментите показали, че заместителите на бисфенол А произвеждат същия ефект, както и оригиналното съединение.