dm България отново стартира социална кампания във всички dm магазини. Целта е да се съберат финансови средства за закупуване на още медицинска техника за Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Ив. Митев- София.

Кампанията се казва „Капачки за усмивки“, като в рамките на една година от март 2018 до март 2019 г. във всички dm магазини ще се събират пластмасови капачки, които след това ще бъдат предадени за рециклиране. Със събраните средства ще се закупи медицинска техника, от която болницата има нужда.

Капачките ще се събират във всички магазини на dm България, вкл. и в Централата, и в Разпределителния център на компанията в Елин Пелин.

През лятото на 2017 г. dm България организира първата си дарителска инициатива в подкрепа на СБАЛДБ проф. д-р Ив. Митев - София. Тогава събраната сума от 10 500 лв. беше използвана за закупуването на три модерни монитора за наблюдение на новородени деца, които бяха дарени на клиниката по пулмология и на интензивното отделение на болницата.

Партньор в тази кампания на dm България е L’oreal България, и по-конкретно нейната марка Garnier.