Есента настъпва със своите промени във времето и ние трябва да сме готови да ги посрещнем. Това се отнася най-вече за хората със силна метеочувствителност. Какво трябва да направите, за да сведете до минимум неприятните симптоми? Вижте съветите на специалисти, публикувани в Rambler.

Активности. Експертите препоръчват да не се пренебрегва физическата активност. В същото време коригирането на обичайния начин на живот ще бъде добра алтернатива на фитнес залата. Например, можете да спрете да използвате асансьора и да пазарувате в по-отдалечен магазин. Почистването, придружено от танци или активни движения, ще бъде отлично физическо възпитание. С такива прости методи можете не само да осигурите умерена физическа активност, но и да се отървете от ненужния стрес, който също не е от полза за метеочувствителните хора.

Хранене. Друг важен момент е храненето. Диетата трябва да бъде допълнена с храни, богати на калий, магнезий и калций. Тоест тя трябва да съдържа месо, риба, сезонни зеленчуци, картофи с яке, листни зеленчуци, млечни продукти, зърнени храни, горски плодове, семена, сушени кайсии и банани. Препоръчва се също да се намали количеството кафе, чай и сол.

Не забравяйте да следите кръвното си налягане. По този начин човек, чувствителен към времето, ще има разбиране за зависимостта на благосъстоянието от конкретното време, което ще помогне да се подготви правилно за неговите промени.