Отделете малко време, за да помислите как можете да подобрите живота си през 2020 г., съветват психолози в портала The Times Hub. Те посочват няколко начина, които могат да ви помогнат да станете по-уверени и да спрете да губите лично време за всичко ненужно.

Не търсете извинения. Спрете да се извинявате, ако не желаете да направите нещо, а искате просто да се отпуснете или да свършите нещо друго. Това е вашият живот и само вие може да решите какво да правите.

Оставете минали грешки в изтеклата година. Всеки прави грешки. Основното е да можете да направите правилните изводи. Затова при грешка анализирайте действията си, за да разберете как да не я повтаряте. Загърбете обидите и обвиненията и продължете напред.

Не правете това, което ви прави нещастни. Много често хората правят нещо по инерция или защото някой има нужда от това. Но тези действия не носят задоволителен резултат и затова може да се почувствате нещастни и използвани. Психолозите съветват да слушате себе си и желанията си, а не да правите това, което не искате.

Спрете да общувате с тези, които ви пречат да се развивате. Спрете да общувате с хора, които ви „източват“, постоянно изискват вашето внимание и участие в техните дела, непрекъснато ви натоварват с проблемите си, без да вникват във вашите.

Поставете си цели за годината. За да постигнете повече през новата година, поставете си конкретни цели, но нека те са реалистични. Помислете какво можете да свършите, за да ги постигнете и се постарайте да го направите.

Бъдете честни със себе си. Признайте пред себе си какво точно харесвате и какво искате да постигнете. Това е важно, защото е в основата на всичко, което правите.

Напуснете зоната си на комфорт. Опитайте се да направите нещо ново и необичайно за вас в живота си. Бъдете смели и активни, за да постигнете повече и по-добро.