Съдейки по всичко, проблемът с интернет-зависимостта става все по-актуален, твърдят експерти от компания iPass, които стигнали до него след анкета сред 1700 души от Европа и Северна Америка. Участниците отговаряли на въпроси за честотата на излизане от интернет, за своите предпочитания и очаквания, свързани с мобилните мрежи, като оценявали и личното си ниво на зависимост от мрежата, пише The Daily Mail.

На първо място сред нещата, без които не си представят всекидневието си, 40% от участниците поставили Wi-Fi, който оставя след себе си секса - посочен от 37%, шоколада 14% и алкохола – 9%.  75% от анкетираните съобщили, че Wi-Fi подобрява качеството им на живот, а 72% признали, че пътешествайки, избират хотела по това има ли достъп до мрежата. За 35% от участниците този критерий е ключов и при избора на авиокомпания.

Само преди няколко години мисълта за това, че Wi-Fi ще е по-важна за хората от секса или алкохола, била невъзможна, коментира Патриша Хюм от iPass.

През 2015 година французойка доказа в съда, че страда от алергия към Wi-Fi и оттогава до днес всеки месец тя получава по 900 евро като помощ за инвалидизация.