Тренировките с висока интензивност са полезни за хора с увреждания на гръбначния мозък, сочат резултати от изследване на канадски учени. Проучванията им, проведени в катедрата по кинезиология на университета Макмастър, показват, че практическите ползи от интервалните тренировки с висока интензивност или техния кратък подтип с максимална интензивност могат да бъдат особено полезни за хора, претърпели увреждания на гръбначния мозък.

Въпреки че много проучвания са доказали ползите от интензивните трениировки за здрави хора, много по-малко се знае за ефектите им върху хора с гръбначни проблеми.

Канадските учени публикуваха доказателства в списание Spinal Cord, цитирайки общите ползи за здравето от тези тренировки, потенциалните странични ефекти и потенциалните странични ефекти за хората с гръбначни проблеми.

Изследователите открили, че интервалните тренировки с висока интензивност или техния кратък подтип подобряват кардиореспираторното обучение при хора с гръбначни увреждания толкова добре, че могат да предприемат по-продължителни упражнения с умерена интензивност, за да помогнат за възстановяване на двигателните си функции.