Терминът "замаяност" се отнася до състояние на дезориентация, загуба на стабилност, равновесие. Често това е свързано със сънливост и мускулна слабост. Замаяността може да бъде изпитана с различни патологии, така че никога не трябва да се игнорира.

Ниско кръвно налягане

Внезапният и рязък спад на кръвното налягане може да причини замайване. Обикновено това се случва, когато човек става твърде бързо след известно заседание. Ниското налягане може да бъде причинено от приемането на лекарства, патологии на сърдечно-съдовата система. Консултирайте се с Вашия лекар за възможни начини за контрол на налягането.

Анемия

Анемията или липсата на желязо в организма е състояние, при което се наблюдава недостиг на кислород в кръвта. Анемията може да причини задух, умора, замаяност. Най-лесният начин да се справите с това е да консумирате повече храни, богати на желязо, както и да приемате добавки с желязо.

Ниска кръвна захар

Това състояние е известно още като хипогликемия. Появява се, когато глюкозата в кръвта падне под нормалните нива. Това може да се случи, ако постоянно пропускате хранене или редовно пиете алкохол.

Тревожност и стрес

Тревожността и стресът обикновено вървят ръка за ръка. Някои хора могат да получат тревожни атаки едновременно с виене на свят, докато други могат да имат пристъпи на тревожност, причинени от внезапното начало на замаяността, пише Health.News.

Морска болест

Постоянното пътуване в движещо се превозно средство може да наруши работата на вътрешното ухо, причинявайки гадене и виене на свят. Можете да облекчите състоянието, като пиете студена вода. Можете също да отворите прозорец, за да получите повече кислород. Симптомите обикновено изчезват почти веднага, веднага след като човек докосне твърда почва.