Намаляването на консумацията на новини помага да се поддържа здравето на сърцето

С продължаващата пандемия, разпространението на насилието и встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън, американците отчитат много повече стрес, отколкото през октомври 2020 г. Такива данни бяха представени в проучване на Американската психологическа асоциация.

Този вид кумулативен стрес може да доведе до тревожност и депресия, които имат дългосрочни последици за физическото здраве, казват експерти от Northwestern Medicine.

По-конкретно, д-р Садия Хан, асистент по кардиология и епидемиология в Медицинското училище във Файнберг на Северозападния университет, отбелязва, че един от най-честите рискови фактори за сърдечни заболявания, наблюдавани тази година, е стресът.

Можете да следите обновяваните ежеминутно новини. Но това води до повтарящ се цикъл на стрес през целия ден, казва д-р Адеронке Педерсън, професор по психиатрия и поведенчески науки в Файнбергското училище на Северозападния университет.

Учените препоръчват хората да получават новини на дози. Например да следите емисиите веднъж или два пъти на ден, като изберете два надеждни източника.