Коментарът е на д-р Майкъл Грандър, според който противно на физическата активност, като разходки, аеробика, колоездене, йога и силови тренировки, които подобряват качеството на съня, грижата за детето и домакинството – напротив, влошават го!

Всички знаем, че тренировките са показни за проблемите със съня. Но както се оказва, качеството на съня подобряват и не особено тежки физически неща.

Специалистът стигнал до този извод след анализ на информация за качеството на съня при 429110 души, които били оценявани по 10 различни видове дейност в съотношение с обема на съня, съобщава CTV News.

Всички видове дейности били сравнявани с разходките и с пълното отсъствие на физическа активност. За минимално количество здрав сън учените приемали 7 часа. Оказало се, че всяка физическа активност, освен чистенето в дома и грижата за детето, увеличавала продължителността на съня.

Било установено още, че аеробиката, колоезденето, работата в градината, бягането, голфът, силовите тренировки, йога и Пилатес в случая са по-полезни от обикновената разходка.

Всеки човек може да повиши качеството на съня си, казва специалистът. Достатъчно е само да изберете своя начин.