Какви са специалните бюти процедури, които звездите правят, подготвяйки се за паметната нощ на „Оскарите“? За това разказва известният дерматолог Харолд Лансър, сред чиито пациентки са Бионсе и Ким Кардашян, а други 28 негови клиенти в тази нощ ще бъдат в залата на филмовите награди.

Три месеца преди церемонията звездите ходят при доктора за филъри. Дозите са малки, тъй като пред обективите актьорите и актрисите трябва да изглеждат естествено.

Месец преди раздаването на наградите стартира и работата върху тялото, която зависи и от избрания тоалет. Коригират се участъци, които ще бъдат разголени, като главната цел е кожата да изглежда здрава, равна и гладка. Против целулит например, използват апарата Legacy, който работи на радиочестоти, помагащи за заглаждане на кожата. Ако се наложи обаче, на някои от пациентите д-р Лансър прилага и липосукции.

Други популярни апарати, с които дерматологът въздейства върху кожата на звездите са Fraxel и Termage, снабдени с микро игли. PicoWay пък работи с инфрачервени лъчи и свива порите, стягайки кожата с помощта на стимулация за изработване на колаген.

Три седмици преди „Оскарите“ често се прави лифтинг на лицето с помощта на златни нишки, които опъват кожата. Ефектът от това трае около година и не по-малко от шест месеца. Микронишките не оставят синини и подобряват структурата на кожата, като заглаждат следите от акне и белези.