Носителят на Оскар за мъжка роля Леонардо ДиКаприо признава, че в голяма част от съзнателния си живот се е стеснявал от своята фигура. Прекалено слабичкият в младежките години Лео, който помним от филмите "Ромео и Жулиета" и "Титаник", по-късно често шеметно напълнявал без усилия.

В слабия си период като юноша актьорът се борил с хилавата си фигура, като спортувал упорито, но без особен успех. Едва когато кариерата му в киното го направила един от любимците на публиката, Лео започнал да влиза във форма. Но, както признава самият той, това била непрекъсната борба с килограмите. Защото Лео е склонен към напълняване, а освен това обожава италианската кухня, които го докарали до булимия.

Ето защо борбата за красива фигура се превърнала в норма на живота му.

Как отслабва ДиКаприо и как поддържа нормалните за него килограми? Ето това ще ви разкажем тук.

Принципи и меню

За да си успешен актьор, трябва да имаш идеално тяло. За да получиш Оскар, трябва да поддържаш идеалните си форми. За да имаш фенове, трябва фигурата ти да е перфектна.

Но в края на 2000-та година, когато вече е много популярен, Лео решава, че всичко му е позволено. И в това всичко влизат питиетата, италианската кухня, липсата на дневен режим, които превръщат крехкия младеж в понадебелял мъж.

По пътя към отслабването актьорът трябвало всекидневно да се занимава с фитнес, както и да се ограничава жестоко в храненето. Проблем му създала и булимията, от която страдал и заради която във всеки провокационен момент ядял без спиране тестени и тлъсти храни.

Така се стигнало до диетолозите и психолозите, които заедно помагали на Лео да се бори с излишните килограми и със зависимостта от храната. И вече много години, включително и днес, с храненето на звездата от „Кървав диамант“ и „Вълкът от Уолстрийт“ се занимава личният диетолог и готвач на ДиКаприо.

На Лео е забранено на яде мазни и тестени храни и да пие алкохол – с изключение на сухи червени вина и то в ограничени количества. А когато се случва актьорът на наруши тези правила, килограмите му веднага започват да се трупат.

От години звездата започва деня си с овесена каша. През деня Лео похапва малко въглехидрати и белтъци, а вечер – белтъци и зеленчуци. И изпива до три литра вода дневно, но задължително час и половина след храната, не по-рано. Диетологът на Лео е уверен, че течностите, изпити по време или веднага след хранене, затормозяват процеса на храносмилане.

Що се отнася до сладкото – може да си го позволява само веднъж седмично и то в ограничени количества.

Какво представлява диетата?

Закуска: овесена каша, рохко яйце, пълнозърнест тост, зелен чай.

Втора закуска: плодове – с изключение на грозде, смокини и манго.

Обед: печено пилешко  (телешко, заешко, пуешко), малко ориз (твърда паста) и салата.

Вечеря: печена риба (морски дарове), задушени зеленчуци.

В диетата на ДиКаприо маслото е забранено.

Към всички тези строги правила треньорите на Лео добавят и три пъти седмично фитнес в зала и три пъти плуване.