Водораслите отдавна са в списъка на суперпродуктите. А наскоро специалистите започнаха да препоръчват и прах или таблетки от водорасли като средство срещу махмурлук, съобщава The Daily Mail.

Водораслите съдържат много витамини, минерали и други вещества. Особеният интерес на учените е насочен към хлорелата. Този тип едноклетъчни водорасли с ярко зелен цвят се култивират в Тайван и в Япония. Цветът им говори за висока концентрация на хлорофил. А това е прекрасен детокс-елемент.

Хлорелата може да се приема всеки ден – ако е на прах, може да я прибавяте към смути или вода с лимон. Това е прекрасен източник на белтъчини, витамини А и В, желязо, магнезий и цинк.

Благодарение на този състав хлорелата помага за укрепване на имунитета, отбиване на грипната атака и простудите. И като бонус кожата ви изглежда прекрасно!

Колкото да махмурлука - ако приемате водораслите преди зазоряване или след мръкване, степента на тежест на последствията от препиването ще се намалят значително или въобще няма да ги почувствате, обещават експертите.