Ако непрекъснато ви се яде, постоянно се чувствате гладен и мислите ви непрекъснато са в храната, тогава вероятно гладувате. Къде е причината?

 Ядете по малко

Просто и ясно. Затова се пригответе да пресмятате калориите, ако са по-малко от 1200-1000, очевидно си струва да направите вашата диета по-удовлетворяваща.

В диетата ви има малко сложни и много бързи въглехидрати

Ако се боите от картофите като от огъня, ако се пазите от макаронени изделия, зърнени храни, тогава откъде да получите ситост? Също така, ако ядете постоянно сладко, след това много скоро ще искате отново да похапнете.

Придържайте се към фина диета

Едно е да имате 3 основни хранения и 1-2 закуски, друго е, ако сте решили да ядете често и на малки порции. В последния случай няма да се наяждате с малките порции и винаги ще се чувствате гладни.

Еднократен прием на храна

Ако закуситеи след това цял ден не ядете, тогава разбира се, че вечерта ще се вахвърлите към всичко в хладилника.

Имате емоционално преяждане

Ако сте постоянно в състояние на стрес: по време на работа или вкъщи, е възможно да успеете да „захраните“ емоциите си. Като за начало можете да опитате да се отпуснете сами, да се разсеете, да отидете на почивка или да отидете на психотерапевт, няма нищо лошо в това.

Ядете твърде бързо

Ако храненето ви отнема 5-10 минути, тогава си струва да ставите настрани мобилните устройства, сществуват вилица и нож, забравихте ли за тях?

Лош сън

Изследванията показват, че както краткият, така и некачественият сън са свързани с повишен риск от затлъстяване чрез повишен апетит.

Орторексия

Парадокс е, но хората, които са петимни за здравословно хранене, постоянно мислят за яденето. Току-що сте закусили - и вече мислите за обяд, не сте успели да обядвате, помислете за лека закуска и други подобни. Навсякъде и във всичко е необходима мярка.

Наличие на заболявания

При тиреотоксикоза, например, метаболизмът се засилва и затова човек винаги иска да яде, без това да се отразява на теглото му. Във всеки случай, ако не можете да се справите сами - трябва да отидете на лекар.