Много е трудно да се отървете от излишните килограми и още по-трудно е постоянно да се отказвате от любимите си храни и внимателно да изчислявате калориите. Има така наречените диети за ситост, които изобщо не изискват да се правят такива жертви, пише The Health Site.

Хранителната диета се състои предимно от храни, които предизвикват дълготрайно усещане за ситост. Ако се опитате да поставите диета за насищане в някакъв списък, тогава тя ще бъде между кетогенната и средиземноморската диети. Но тази диета насърчава подбора на здравословни храни с акцент върху предизвикване на ситост. И това е, което помага да отслабнете.

Можете да ядете храни с високо съдържание на протеини и диетични фибри, но по-активно се опирайте на плодовете и зеленчуците. Не забравяйте да добавите към диетата риба и пилешко, много кисели млека, пълнозърнести храни, авокадо и ядки. Капсаицинът е абсолютно необходим и ако обичате пикантни храни, включете в диетата си лютите чушки.

Идеалното меню за любителите на диетата за ситост се състои от четири до пет порции, всяка от които съдържа плодове и зеленчуци. Както и 5 порции пълнозърнести храни с високо ниво на хранителни фибри, постни протеини като пилешко месо, риба, яйца, млечни продукти или тофу, ядки и семена, авокадо и други растителни мазнини. Полезните ястия включват и по една порция боб седмично, както и люти чушки.

Това е здравословна диета с ниско съдържание на мазнини, която ви помага да отслабнете по-бързо. Повечето от компонентите повишават усещането за ситост, което не позволява да се увличате по нездравословни закуски, водещи до преяждане. Диетата за ситост е лесна за спазване, тя има няколко ограничения. Храната, която съдържа, не представлява голяма тежест за портфейла.