Гладните мъже предпочитат дами с пищен бюст, доказали британски учени, според които големите гърди се възприемат подсъзнателно от силния пол като символ на „продоволствената безопасност“ или като достъп до обилието от благини.

Сексистите също си падат по пищни бюстове. Отношението на мъжете към жените и ролята им в обществото е пряко свързано с техните предпочитания към размерите на бюста. Това доказва и изследване, публикувано в списание „Архиви на сексуалното поведение“, където 300 бели мъже на възраст между 18 и 68 години трябвало да разглеждат 3D-модели на жени с богата гръдна обиколка.

Участниците трябвало да посочат кои жени намират за най-привлекателни, след което да попълнят анкета за оценка на отношението им (доброжелателно или враждебно) към противоположния пол.

Резултатите показали, че мъжете, изповядващи сексистки възгледи, по-често намирали за привлекателни големите гърди. Те възприемали жените с големи и много големи бюстове и като „традиционно“ женствени, но не и като и като „кротки и слаби“.

Докато мъжете, които искали да имат послушен партньор в живота, предпочитали малките гърди – такива жени се асоциират в съзнанието им с покорство и послушание. Това е своеобразен намек, че жената не се опитва да се конкурира с други жени, които имат голям бюст и, следователно, остават верни на съпруга си.