Една четвърт от мъжете са влюбени в тъщите си. Това установили американски учени от Мичиганския институт по морфология, които стигнали до извода по пътя на анкета.

Те разпитали 1500 мъже, над половината от които се възхищавали от майката на своята спътница в живота. Една четвърт от мъжете се оказали влюбени в тъща си, а 31% от участниците допускали, че майката на съпругата им тайно им отговаря със взаимност, съобщава  The Hindustan Times.

Всеки шести мъж смятал, че тъщата изглежда по-добре от неговата половинка. При 8 от 10 от участниците в анкетата отношенията с майката на съпругата им били прекрасни. По мнение на всеки шести от анкетираните, тъщата се обличала по-стилно от съпругата им. А две трети от мъжете споделяли, че много ще се радват, ако на старини жена им изглежда така добре, както нейната майка в момента.

Мъжете били във възторг от външността, стила и характера на тъща си. С това въпросното изследване опровергава мита непоносимостта към тъщата. Учените добавят, че съвременните жени над 50 години са уверени в себе си и следят за външността си, затова продължават да правят впечатление на мъжете.

А мъжете, които живеят в един дом с тъщата си, често страдат от тревожни състояния и имат проблеми със сърцето и с потенцията.