Д-р Петър Найденов

Доктор Петър Найденов е холистичен лекар с многогодишен опит, организатор на първите курсове по класическа хомеопатия у нас, един от първите български хомеопати и преподаватели по хомеопатия с дипломи от LCCH (Лондонски колеж по класическа хомеопатия), IACH (Международна академия по класическа хомеопатия) и Международното училище по хомеопатична детокс терапия. Автор и издател е на книги и учебници по хомеопатия. Лидер на Европейската мрежа за здраве „Анхира”, включваща над 10 000 души от различни страни. Употребява, изучава и препоръчва продуктите АкваСорс от 1996 г.

Завършил е медицина през 1985 г. Първите осем години от практиката си работи само като детски лекар (това значи „лекуване” с много антибиотици, стриктно следене на ваксинации и пр.). После започва да си задава въпроси и да търси отговори. Така стига до холистичния подход. През 1989 издава първия у нас „Информационен бюлетин по холистична медицина”.

През 1990 пътува до САЩ и Великобритания за участия в медицински конференции. Установява важни контакти, обсъжда възможностите и малко по-късно, между 1992 и 2000 г е в основата на въвеждането на класическата хомеопатия у нас. Организира курсове, кани преподаватели, учредява организации, превежда, пише и издава книги и учебници, води колеги на обучение в чужбина... При това без никаква подкрепа от страна на официалната медицина и държавата. Така постепенно, започвайки от шепа пионери, българската хомеопатия се разраства до няколко стотин грамотни и компетентни специалисти.

Той е първият български лекар-хомеопат, който започва да изучава и прилага хомеопатична детокс терапия, както и организатор на първите курсове по ХДТ у нас, провеждани лично от автора на методиката - холандския хомеопат Тон Янсен. Д-р Найденов е издател и редактор на книгата на Тон Янсен "С огън срещу огън" на английски и на български език, която е първия в света учебник по ХДТ. Работи за навлизането на ХДТ в практиката на българските хомеопати като предлага книги, семинари и курсове по ХДТ, включително и онлайн. Заедно с колеги и съмишленици е инициатор за въвеждането у нас на специализирани хомеопатични лекарства за ХДТ.

Д-р Найденов се занимава отдавна не само с холистична медицина, но и с астрология – това е наистина много полезна комбинация. Владее свободно български, руски, английски, немски, испански и хърватски. Изучавал е редица т.нар. алтернативни медицински дисциплини. Затова понякога помага там, където други специалисти не са в състояние да се ориентират.