Д-р Енджи Касабие

Енджи Касабие е родена в Бейрут на 1 ноември. Завършва "Интернешънъл Колидж IC" в родния Ливан. През 1992 година пристига за пръв път заедно със семейството си в България, но наскоро след това се връщат отново в Бейрут. В Ливан баща й се занимава с внос на лекарства и медикаменти. Но не след дълго той довежда семейството си отново към София, за да започне нов бизнес.
В България Енджи учи в "Инглиш Академи", след което следва "Медицина".
Междувременно се занимава и с диетология. Най-напред непрофесионално, като помага на приятели. Но скоро започват да я търсят и непознати, популярността й нараства и тя се убеждава, че това е начинът да помага на хората. Затова насочва усилията си в тази посока.
В момента д-р Енджи Касабие е асистент в Катедрата по хигиена, медицинска екология и хранене към Медицинския университет в София. Защитила е магистратура и докторантура във Вашингтонския университет със специалност "Диетика". 
А през 2006 г. създава у нас и първата компания за здравословно и диетично хранене – AND DIET, която има вече клонове в Пловдив и Варна.
Сред най-известните й пациенти са Стефан Данаилов и Азис.
Енджи Касабие има още няколко работни места – в Кипър, Дубай и Бейрут, където наскоро ще отвори врати нейна собствена клиника.
Неуморната млада жена няма време за отдих, отпуска единствено с фитнес.