Д-р Вилма Михайлова

Д-р Вилма Михайлова е педиатър с над 30 годишен стаж и един от най-уважаваните, и известни лекари-хомеопати в България. Създател и управител е на Медицински център "Хирон-София". Завършила е Лондонския колеж по класическа хомеопатия (LCCH), Международната Академия по класическа хомеопатия (IACH) на проф. Джордж Витулкас в Алонисос, Гърция и дипломния курс на Центъра за обучение и развитие на хомеопатията (ЦОРХ) към Лаборатории Боарон – Франция.

Д-р Михайлова е участвала в Управителния съвет на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България (АЛХБ). През 1998 година основава собствен център за холистична екомедицина и оттогава посвещава времето си на популяризиране на интегративната медицина като най- успешен метод за лечение на всички видове заболявания. Съчетаването и прилагането най-доброто от конвенционалната и алтернативата медицина е ново стъпало в eволюцията на разбирането ни за лечебното изкуство като цяло, смята д-р Михайлова.  За нея на първо място стои превенцията на заболяванията и личностното развитие на пациентите.

В последните години ролята на хомеопатичната детокс терапия (ХДТ) е все по-голяма във всекидневната й практика като хомеопат. Д-р Михайлова е от първите хомеопати у нас учили и продължаващи да изучават ХДТ от създателя на метода – известния холандски хомеопат Тон Янсен.

За да улесни родителите, заедно с д-р Петър Найденов, д-р Михайлова предлага безплатен он-лайн видеокурс „Хомеопатично лечение на деца“, в който се дават указания за работа с 24 най-необходими лекарства за първа помощ, включени в специален комплект „Хомеопатична аптечка за деца“, която може да се намери в хомеопатична аптека АВИТА.

Повече от десет години д-р Михайлова изнася безплатни общообразователни лекции из цяла България, които се радват на все по-голям успех. В тях тя споделя опита си на холистичен лекар и водещ специалист в прилагането на суперхраните и хранителните добавки АкваСорс, с които тя работи повече от 20 години.