Д-р Весела Попова- Балтова

Д-р Весела Балтова е завършила 1-ви Московски медицински институт, след което  работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Започва да практикува хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. 

Притежава европейска диплома по класическа хомеопатия на Европейския комитет по хомеопатия. Завършила е курсовете на Лондонския хомеопатичен колеж /LCCH/  и към ЦОРХ. След, което продължава следдипломната си квалификация към Международната Академия по Класическа Хомеопатия в Гърция, ръководена от проф. Г. Витулкас ( носител на алтернативна Нобелова награда за здраве).

Посещавала е лекционни курсове на редица международни лектори като Frans Vermeulen, Eddy Thielens и др. През последните години продължава следдипломното си обучение по хомеопатия в Индия, при известни хомеопати, международни лектори като Farokh Master, Mahesh Gandhi, Ajit Kulkarni и др.

В работата си използва комплексен подход, включващ и други алтернативни лечебни и диагностични методи като Хомеопатична детоксикираща терапия, лечение с Есенциите на д-р Бах, Биорезонансна диагностика с модерна апаратура от ново поколение, акупунктура и др. Според индивидуалното състояние и потребности на пациента се включва хранителна терапия и програми за преодоляване на стреса, както и за детоксикация след продължително натоварване и боледуване.