Д-р Александър Боцевски

Д-р Александър Боцевски работи като уролог в престижната Хил клиник.

Той е сред водещите висококвалифицирани специалисти в България с най-голям опит в лазерната урология. Извършил самостоятелно и в екип стотици безкръвни операции със Зелен лазер на доброкачествено увеличена простата.

Д-р Боцевски притежава огромен научен и клиничен опит в диагностиката и лечението на доброкачествени и злокачествени заболявания на простатата.

Завършил е медицина в МУ, София през 2001 г., а 6 години по-късно придобива специалност уролог в Урологичната клиника на УМБАЛ „Александровска“.

Притежава сертификати за ендоурология, абдоминална ехография, за обучение и работа с GreenLight лазер за вапорицазия на доброкачествена хиперплазия на простатна жлеза и за ултразвукова диагностика в урологията.

Научните му интереси са в областта на еднодневната безкръвна хирургия на простатна жлеза и лечението на рак на простатата. Има редица публикации в медицински издания у нас и в чужбина - той е първият българин с публикация в престижното сп. The World Journal of Urology).  Има многобройни участия в национални и международни симпозиуми и конгреси.

Владее македонски и английски.