Доц. д-р Ернесто Пинторе

Доц д-р Пинторе е италиански ортопед с дългогодишна практика в областта на ортопедичната хирургия. Завършва медицина и хирургия в Неаполския университет през 1981 г. Придобива специалност Ортопедична хирургия и травматология през 1987 г. в Неапол, а през 1989 г. - Спортна травматология - в университета в Гренобъл, Франция. Между 2001 и 2004 г. специализира Патологична хирургия на ръката в университета в Монпелие, Франция. Получава научна степен доцент по ортопедия и травматология от университета в Удине, Италия.

Медицинската си кариера започва в Неаполския университет, в чиято Ортопедична клиника работи между 1981 и 1983 г. В периода 1983-1984 г. е асистент в университета Сен Етиен, катедра Ортопедична хирургия, при проф. Г. Буске. През 1985-1986 г. е хирург-ортопед в института "Кало", Берк Сур Мер, Франция. От 1986 до 1990 г. е ортопедичен хирург в болничен център в Анеси, Франция, а между 1991 и 1993 г. завежда Отделението по ортопедия и травматология в същото болнично заведение. За известно време през 1990 г. работи като хирург в Областна болница в Епсъм, Англия. От 1994 г. насам ръководи Отделението по ортопедия и травматология в частната болница "Малцони" в Агрополи, Италия.

Доц. Пинторе е преминал множество стажове и обучения в Испания, Швейцария, Израел, САЩ, Германия, Австрия, Франция, Шотландия, Малта. Участва в конференции в Италия, Франция, Аржентина, Полша, Испания и Малта. Автор е на многобройни публикации на международно ниво, лектор и преподавател на курсове, обучения и симпозиуми.

Професионалните му интереси са насочени към хирургия за смяна тазобедрени и коленни стави, спортна хирургия на долни крайници, миниинвазивна перкутанна хирургия на предно стъпало.

Консултант е на болница „Вита“ с подкрепата на мрежата за медицински туризъм MedicNet.