Пет сетива са поверени на човека, но зрението, без съмнение, може да се нарече най-ценното. И ако не искаме да го загубим, ето някои от най-полезните продукти за защита, препоръчвани от The Healthy Site.

Яйца. Те съдържат витамин А, лутеин, зеаксантин и цинк, които са много важни за здравето на очите.

Риба. Пъстървата и други видове мазни риби съдържат омега-3 киселини, които са много необходими за поддържане здравето на ретината в задната част на окото. В допълнение, здравословните мазнини предотвратяват сухите очи.

Сушени плодове и ядки. Бадемите, стафидите и смокините са истински еликсир за здравето на очите. Фибрите и витамините в тези продукти ускоряват процеса на храносмилане и елиминират токсините в организма. По този начин се решават някои проблеми със зрението.

Портокали. Витамин С е от решаващо значение за здравето на очите. Той се съдържа главно в цитрусови плодове като портокали и зеленчуци. Този витамин допринася за здравето на кръвоносните съдове на очите.

Моркови. Те са най-богатият източник на витамин А и бета-каротин, които предотвратяват от очни инфекции и други много сериозни нарушения.