Младите хора до 45-годишна възраст днес страдат от варикозни вени, проблеми с колената, болки в гърба и хемороиди много по-често отколкото преди, установили британски експерти от компания ВИРА след анализ на 60000 медицински процедури. Причината е в съвременния начин на живот, смятат учените, цитирани от The Daily Mail.

Артроскопията на колянната става е една от най-разпространените операции сред британците на възраст между 36 и 45 години, показал анализът. Хората на тази възраст често получавали и епидурални инжекции срещу болки с гърба. Със старчески заболявания се сблъсквали дори младежи на възраст между 16 и 25 години. В тази възрастова група артроскопията на колянната става също влизала в петицата на най-използваните медицински процедури.

Хората на възраст между 16 и 45 години често се лекуват от хемороиди и варикозни вени. Младите хора прекарват прекалено много време пред екраните на смартфоните, компютрите и телевизора, коментират експертите. А работата не позволява на повечето от тях да излязат от този порочен кръг. Заради такъв начин на живот младите се превръщат в старци, е отчайващият факт.