За отслабване през лятото е най-добре да изберете малини, ягоди и боровинки, съветват нашите диетолози. Тези плодове пречистват организма, доставят витамини и минерали.

Боровинките, например, съдържат много аскорбинова киселина и фибри. А диетичните фибри от горските плодове гарантират дългосрочно запазване на засищането и така предпазват от преяждане. Боровинките са богати на антиоксиданти, спасяващи от свободните радикали, неблагоприятните фактори на околната среда и ултравиолетовото излъчване. Те ви позволяват да ускорите метаболизма, което прави възможно редуцирането на теглото.

Горските ягодите пък са богати на витамините C, K, B и чрез тях помагат за намаляване на умората. Ягодите съдържат още калий, магнезий и фолиева киселина, които укрепват имунната система и имат положителен ефект върху теглото.

Малините са истински резервоар на хранителни вещества и антиоксиданти. Те не само спасяват от появата на затлъстяване, но предотвратяват развитието на диабет чрез намаляване нивата на кръвната захар.