Какво представлява методът гемотерапия, който става все популярен в цял свят и защо той е полезен както за децата, така и за възрастните? Защо все повече експерти посвещават времето си за неговото изучаване? За всичко това разказва първият у нас дипломиран гемотерапевт Ангел Ангелов, който се е посветил на алтернативното лечение на хората.

Гемотерапията е метод, който използва екстракти от много специални дървета и храсти, които съдържат растителни стволови клетки. На тази основа лечебната сила на растенията се свързва най-лесно и бързо с човешките клетки и започва действието на терапията върху човешкия организъм. Тази терапия е полезна за всички възрасти - от 0 до 100 години. Първоначалната концепция датира още при египтяните, но първите научни проучвания започват през 1959 г. Оттогава Gemmotherapy materia medica нараства експоненциално с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици.

Тук не става дума за поставени диагнози, а за човешкия организъм като едно цяло, разгледан както като  физическо тяло, така и в емоционално-психически аспект.

Гемотерапията действа нежно и постепенно и затова е подходяща дори и за най-малките. Методът може да се прилага и по време на бременност с внимание в употребата и дозировката на някои конкретни екстракти. Много е важно да се обърне внимание на здравето и имунитета на малките деца и бебетата.

Гемотерапията дава сила на организма сам да се справя с предизвикателствата и болестите и да го направи по-силен и чист. По този начин при последваща среща с болестотворните агенти организмът на детето ще се справи с тях в пъти по-бързо и лесно.

Гемотерапията има приложение в изключително много ситуации. Първото на което методът обръща внимание е нервната система. Тя е основата, от която се тръгва. Ето защо гемотерапията е подходяща и за хиперактивни деца и такива от аутистичния спектър, деца, които са родени преждевременно или родени със секцио. Всички тези изброени обстоятелства засягат нервната система на детето и предполагат нисък имунитет в бъдеще.

Много чести срещани проблеми при бебетата са коликите, рефлуксът, след това болките при поникване на зъбките, лош и неспокоен сън, нервно поведение, непрестанен плач, различни разстройства на храносмилателната система и още много други състояния, при които гемотерапията може да помогне безпогрешно. Много от тези състояния се дължат на възпалителен процес в организма на детето или пък на сринат имунитет още по време на раждането си, неправилно хранене или прием на лекарства от страна на майката по време на бременността... Възможностите са толкова много, но при правилно проведен преглед и анализ на информацията от консултацията с гемотерапевт, може да се изгради протокол за терапия и всички тези симптоми постепенно да се преодолеят. Някои от тези състояния и начини за справяне с тях са описани и в книгата „Гемотерапия за всички: изграждане на имунитета при бебета и малки деца“ от Лорън Хюбеле, издадена съвсем наскоро на български език.

Гемотерапията хармонизира, стабилизира и съхранява работата на нервната система и на целия организъм и гарантира здраве за хората, избрали този вид грижа за себе си и за децата си. Необходимо е търпение, желание и осъзнато, активно участие в терапевтичния процес, за да може да се постигнат желаните цели.

Гемотерапията може да се използва и като поддържаща терапия, като профилактичен метод. Това се случва, когато повечето проблеми на детето или възрастния са вече преодоляни и остава една продължителна, доброволна терапия, която да съхранява здравето.

Предстои да провеждането на курс по Гемотерапия, в който може да се включи всеки с отношение към здравето.

https://www.facebook.com/GemmoBG