Преобладаващият цвят в студиото е оранжевият. Че как иначе – нали това е цветът на оптимизма! А всички, които идват в тук, си тръгват заредени за нов живот. Дава им го екипът на д-р Галина Настева-Димова, един от водещите специалисти в ортодонтията у нас.

Д-р Димова е от щастливките, защото е потомствен медик. Дъщеря е на едно от най-големите имена в ортодонтията в България – д-р Петър Настев, дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет на Медицинския университет. Но да застанеш рамо до рамо с корифеи в професията се иска нещо много повече от кураж. И тя го доказва с многобройните специализации в чужбина и с уважението на световни авторитети в науката и практиката ортодонтия, което е спечелила.

Преподавател в Стоматологичния факултет в София, член на Европейската и на Световната Ортодонтска асоциация и на Американската Ортодонтска Асоциация – това е само част от визитката на д-р Настева-Димова.

Другата част от нея продължава да се пише от многобройните й пациенти. Защото – както добре знаем, няма по-добра реклама от тази на доволните пациенти.

От почти 5 години д-р Димова работи и с дъщеря си д-р Елена Канина – трето поколение ортодонт. Тя е специализирала  в Германия, Монако, Испания, Франция, България.

В студиото прилагат най-новите методи и техники на ортодонтията.

Ако желаете зъбите ви да се „подредят” незабележимо за останалите, ще ви предложат така наречената „невидима ортодонтия”, при която брекетите се поставят от вътрешната страна на зъбите. Д-р Канина е специалистът в студиото, който работи с лингвални брекети. Ако и вие като много други млади хора не се притеснявате от това, че носите брекети, ще ви препоръчат системата Damon. Тя е най-съвременната и прогресивна система брекети, която помага корекциите да настъпят по биологичен път.

Няма възрастови ограничения за поставянето на брекети, уверява д-р Настева-Димова. Самата тя е изпробвала системата Damon. Достатъчно е човек да иска промяната и да е уверен, че тя ще подобри не само външността му, но и ще внесе комфорт в живота му. Защото добре подредените зъби са не само визитна картичка към външния свят, но и гаранция за по-добро здраве. Те по-лесно се почистват, по-трудно задържат остатъци от храна и така предпазват не само венците, но и организма от зарази.

В едно съвременно дентално студио е естествено да се правят и разкрасяващи процедури. Най-популярната е избелването на зъби, без което днешната усмивка губи голяма част от чара си.  Можете да избелите зъбите си в кабинета за 1 час или да ви помогнат да го направите у дома, докато спите. Системата за избелване, която прилагат тук, е ZOOM последно поколение.

Студиото разполага с най-съвременната техника, като лазерът за меки тъкани, спечелил през 2010 година „Риалити рипорт” - световната класацията за най-качествени дентални продукти. От 3 месеца е оборудвано и с чисто нови високотехнологични юнити, които осигуряват комфорт и на пациентите, и на лекарите.

Пристъпването към всички процедури и лечения става след индивидуален разговор с всеки пациент и подробен коментар за възможностите и евентуалните рискове, които дадена процедура може да му донесе.

Дентално студио НД е единственото в България, сертифицирано за работа със системата OrthoApnea

Казвали ли са Ви, че Хъркате? Будите ли се през нощта от недостиг на въздух или със суха уста? Уморени ли сте сутрин, имате ли главоболие?

Забравяте ли бързо, трудно ли се концентрирате? Доспива ли ви се, докато гледате телевизия, четете или... сте в киното?

Имате ли високо кръвно налягане, диабет или друг тип сърдечни проблеми? Имате ли наднормено тегло, приемате ли лекарства против безсъние?

Всичко това може да са признаци на опасното страдание сънна апнея.

Сънната апнея може да предизвика много здравословни проблеми като лесна уморяемост, депресия, загуба на концентрация и на памет,

понижено либидо, високо кръвно налягане, намалено оросяване на мозъка. Основните симптоми са силно хронично хъркане, дихателни проблеми и умора.

Решение на проблема има. Това е АПАРАТЪТ, който изработват в Дентално студио НД. Той се поставя през нощта и не пречи на движенията на долната челюст.

Д-р Петър Календерски е консултант в студиото в областта на Оралната хирургия, Имплантологията и Естетичната дентална медицина. С негова помощ тук предлагат и комплексно възстановяване на естетиката и функцията на цялото съзъбие.