Специализиран медицински център по хемодиализа NephroLife бе открит в Бургас. Той се намира в к-с "Изгрев" и е оборудван с модерна техника. Това е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологични практики, прилагани в Израел. Пациентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.

Ще работим с водещи израелски професори, за да може да сме полезни на хората от Бургас и региона. Основната ни цел е пациентите да се чувстват добре, защото те ни вярват. С висококачественото оборудване, което им предлагаме, те ще имат по-добро качество на живот, обясниха собствениците на клиниката.

Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас. Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на "Най-добрите израелски лекари" на списание "Форбс". Начело на клиниката в Бургас като медицински директор застава д-р Николай Тодоров, който е с над 40 години опит.

Екипът на клиниката ще осигурява на пациентите цялостен скрининг, включително периодични кръвни, биохимични и хормонални изследвания за проследяване на ефективността на лечението. Ако е необходима корекция на терапията, специалистите в диализния център ще назначават такава. На място ще се осъществяват и консултации с диетолог, както и с квалифициран психолог. Клиниката разполага с 18 апарата, а от лечението могат да се възползват над 100 пациенти.