Ако хората търсят в една връзка предимно любов, тогава те се интересуват преди всичко от добрите партньори. А нивото на тяхното материално богатство, чувството за хумор и дори външният вид са второстепенни. Това твърдят британски учени от Университета в Суонзи, според които едно от основните качества, което търсим в партньора за дългосрочна връзка, е добротата.

Такива са резултатите от проучването на британските учени, проведено сред 2700 студенти от цял ​​свят. Докато физическата привлекателност и финансовото положение на партньорите също били наречени важни, добротата била абсолютен приоритет за онези, които вярвали в любовта и я търсели в отношенията. Авторите на това проучване идентифицирали 8 качества на човека, които теоретично могат да привлекат потенциалния му партньор. Сред тях са физическа привлекателност, финансово положение, доброта, хумор, религиозност, желание да имат деца, креативност и целомъдрие.

Проучването показало, че между 22% и 26% търсят доброта в бъдещите си партньори. Физическата привлекателност и финансовите перспективи също били много важни, но креативността и целомъдрието привличали по-малко от 10% от участниците в проучването. Освен това между жителите на източните и западните страни имало определени различия, но и значителни сходства. Например, източните и западните мъже най-често избирали бъдещи партньорки заради физическата привлекателност, но жените не. В същото време жените от Изтока и Запада търсели основно материално богатство в своите партньори, а мъжете по-малко се интересували от това.

Но най-интересното било, че студентите, които наистина се интересували от любовта, тоест, които я определили като свой основен приоритет, очаквали доброта от бъдещите си партньори на първо място. Е, чувството за хумор, външният вид и дори размерът на банковата сметка в този случай изчезнали на заден план както за момчета, така и за момичета.