Много от нас непрекъснато се оплакват я от кашлица, я от пресъхване на гърлото или пък от сълзене. Всичко това могат да са симптоми на алергия към отпадъчните биологични продукти от акарите, живеещи във възглавниците, пише The Daily Mail

Не е тайна, че милиони мъртви клетки по кожата всекидневно попадат в спалното ви бельо. И тези клетки хранят акарите. Ако възглавницата ви не е подменяна повече от 10 години, то 10% от нейното тегло може да е от акари и мъртви клетки. Сами по себе си акарите не са опасни, но в отпадъчните им продукти има ензим, предизвикващ алергия при някои хора. Ако имате астма, ситуацията се задълбочава още повече.

Наред с редовното почистване на дома и прането на възглавниците, специалистите препоръчват сутринта да не оправяте веднага леглото си. Акарите обичат влажното и топлото. Затова е по-добре да проветрявате спалнята, оставяйки леглото непокрито. И дори да отваряте прозореца за по-дълго от обичайното. Хубаво е и когато в спалнята ви е прохладно. Акарите не обичат студа, нито високите температурил Затова е пепоръчително да перете бельото при минимум 60 градуса.