Хората обикновено вземат душ вечер преди лягане или сутрин след ставане. Без да знаят, че времето, когато са под душа може силно да повлияе на общото им състояние, пише The Daily Mail.

Сутрешният душ, например, може да ви настрои на творческа вълна и е показен за хора в стрес. Вечерният душ, напротив, ще ви помогне да заспите.

Така че вземането на душ може и да ви отпусне, и да ви подготви за сериозни дела. Важното е просто да изберете правилното време.

Как го обясняват експертите? Вземайки душ преди сън, вие помагате на тялото си да регулира температурата – под душа то се загрява, а след него започва бавно да се охлажда. А както е известно – понижаването на телесната температура предизвиква сънливост и гарантира на човек бързо заспиване.

Сутрешният душ на свой ред освежава не само тялото, но и съзнанието, устройвайки му „рестартиране“. Някои специалисти, между другото, съветват да вземаме душ веднъж дневно. Важното е да следим и за температурата на водата. Дерматолозите препоръчват тя да е умерена, отказвайки се от горещата, която изсушава кожата.