Експерти от Националния институт по здравеопазване във Великобритания препоръчват на шефовете на компании да заседават прави. Според специалистите от Албиона, офисните работници прекалено дълго работят седнали. А това води до здравословни проблеми и до затлъстяване. Затова на всички събрания работниците трябва да стоят прави, пише The Telegraph.

Ако предстои някаква официална среща в офиса, работникът трябва да ходи до там пеша или на велосипед. При това всички работници трябва всекидневно да покриват норма за активност.

По статистика нормалното ниво на физическа активност ще позволи само в Британия да бъдат предотвратени до 37 000 преждевременни смъртни случая годишно. Днес британците са една от най-малоподвижните нации в света. През 1995 година например, те започнали с 30% по-рядко да правят разходки.

Лекарите призовават и към други тежки санкции, като наказания за пушещите на работа или за пушачите, носещи униформа. А децата в училищата трябва убедително да се информират за вредата от алкохола, препоръчват още експертите.

Инициативите на лекарите били разкритикувани с мотива, че не бива безупречния служител да бъде наказван само заради вредните му навици.