С безплатни дерматологични прегледи болница „Вита” се включва в кампанията за профилактика на рака на кожата "Евромеланома".

"Евромеланома"  е национална кампания за превенция на рака на кожата. Провежда се за единадесета година и се организира от Българско дерматологично дружество в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология. Кампанията е насочена само към образувания на кожата, подозрителни за кожен рак.

Прегледите ще се извършват на 13 май по следния график:

- 12:00-14:00 ч. - прегледи при д-р Надя Тошева

- 14:00-16:00 ч. - прегледи при д-р Кристина Милкова

Записването на час за преглед е на тел: 02/960 49 50 и 960 49 51.

Меланомата е най-злокачественият и с най-висока смъртност рак на кожата. Тя се образува в стари или новопоявили се бенки, които се "израждат". Проявява се с промяна на цвета, формата или големината на съществуващи бенки или поява на нови нетипични такива. Метастазира бързо и рано, а лечението все още е незадоволително. Рисковите фактори за меланома са: излагане на слънце, светъл тен на кожата, наследственост, множество лунички, множество бенки, в т.число и нетипични и големи, анамнеза за меланома, слънчеви изгаряния в ранна детска възраст, имуносупресивни заболявания, тютюнопушене, човешки папиломен вирус - HPV.