Това твърдят британски учени от Университета Уоруик, които стигнали до заключението по пътя на проучване. При проучването си учените установили, че в първите три месеца от живота най-много плачат децата в Британия, Канада, Италия и Холандия. За разлика от тях бебетата в Дания, Германия и Япония плачат най-малко, съобщава Reuters.

Специалистите признават, че малките деца се отличават едно от друго и по това колко много плачат в първите седмици след раждането. Те обаче са единодушни, че много може да се научи от родителите на децата от държавите, в които бебетата плачат рядко. Възможно е тази особеност да е свързана с поведението на родителите – фактори, отнасящи се до бременността или генетиката.

Учените създали схема, показваща в какви страни децата плачат повече от три часа дневно минимум три дни в седмицата. Към тези страни се отнасят Британия, Канада, Италия. Докато в Дания и Германия се оказало, че децата плачат много по-рядко от три часа дневно.

Децата плачат средно около два часа дневно в първите две седмици след раждането. След това те започват да плачат много повече. Пикът – около 2 часа и 15 минути дневно, се случва в шестата седмица след раждането им. Следва спад до 1 час и 10 минути и това е към края на третия месец.

Разбира се, има и изключения! Някои деца се случва да плачат само по 30 минути на ден, а други – повече от пет часа. Съчувствия към родителите на вторите!