Три години били необходими на 31-годишния Паскуале Броко от Аризона да смъкне повече от половината си 275 килограма, които застрашавали сериозно здравето му. Как? Младият човек всекидневно изминавал по 10 километра пеша от дома си до супермаркета и обратно, съобщава Oddity Central.

Лекарите предупредили Броко, че високото му кръвно и повишеният холестерол застрашават живота му , ако веднага не отслабне. Той обаче нямало как да ходи в спортния център, тъй като заради голямото си тегло не се побирал в тренажора. Затова мъжът решил просто да ходи пеша. Всеки път, когато почувствал глад, той тръгвал към супера, купувал си храна и се връщал вкъщи да похапне. Броко правил това три пъти дневно, той като суперът се намирал на километър и половина от дома му.

В резултат на тези „разходки“ Броко отслабнал за две години с 90 килограма и успял да се „побере“ на фитнес уредите. Тогава заменил разходките до супера с интензивни тренировки на бягащата пътека и със силови упражнения, започнал да се храни правилно, изключвайки млечните продукти и наблягайки на зеленчуците, месото, киноата, сладките картофи и овесените ядки.

След редуциране на теглото си с почти 150 килограма Броко трябвало да направи за фигурата си още нещо. Той се подложил да хирургична операция, при която лекарите отстранили от него 13,5 килограма излишна кожа. Мъжът продължава да тренира интензивно и смята да се заеме с бодибилдинг.

Преди да се захване с отслабването и премине на здравословна храна Броко изяждал по 112000 калории дневно. Тъпчел се с:

Кутия зърнени храни

½ галон мляко

1 пакет фъстъчено масло

1 шоколад

12-инчово кюфте и двоен сандвич

100 пилешки хапки от заведението за бърза храна

1 ябълков пай от същото заведение

1 млечен коктейл

2 литра газирани напитки

4 понички.

Днес той яде далеч по здравословна храна с дневна норма от 2250 калории. Примерното му меню включва:

2 галона вода

около 20 яйчени белтъка

1 чашка овесена каша

24 унции пилешки гърди

Зелен фасул

6 унции постно месо

32 бадемови ядки

½ сладък картоф.