Американките от азиатски произход много по-рядко от представителките на други раси изпитват недоволство от своята фигура, показала анкета на RealSelf.com - американски сайт за пластична хирургия.

Анкетата сочи, че над 18% от азиатките са съвършено удовлетворени от външността и тялото си. На същото мнение за себе си били само 13% от останалите анкетирани жени с различна етническа принадлежност.

На азиатките не отстъпват единствено афроамериканките – 17% от тях признали, че са щастливи да имат фигурата, която притежават. Те обясняват също, че са напълно доволни от чертите на лицето си.

Най-неудовлетворени от външния си вид сред анкетираните били латиноамериканките. Те лидерстват сред тези, които искали да коригират тялото и лицето си с помощта на пластичната хирургия. В този списък азиатките били на последно място.

Анкетата потвърди това, което ние всекидневно наблюдаваме, въпреки че в нашия бранш не е прието да обръщаме внимание на етническата принадлежност, отбелязва д-р Томас Стери, пластичен хирург от Ню Йорк.

По данни на Американското общество на пластичните хирурзи, през миналата година в Щатите били направени 15 милиона естетични операции и процедури. Най-популярни сред тях са ботокс инжекциите и операциите за увеличаване на гърдите.

Достатъчно е да убедите жените, че мъжете предпочитат пълни дами и те могат да приемат спокойно тялото си, смятат учени от Методисткия университет в Далас по повод анкетата и манталитета на пластичните хирурзи в Щатите.