Всяко дете на възраст между 6 и 10 години, което иска да има правилно подредени зъби може да се възползва от най-новия вид ортодонтски аппарат Invisalign First. Това са комплект сваляеми, практически невидими капи, изготвени индивидуално в Америка, които се наричат алайнери. Това съобщи нашият консултант д-р Весела Стоичкова след завръщането си от IV-ия Конгрес на Балканската асоциация на специалистите ортодонти, където бе поканена да изнесе два доклада.

Алайнерите са изключително удобни, лесни за поставяне и сваляне, позволяват на детето да се храни с любимите си продукти и да поддържа най-висока степен на хигиена. Лечението е безболезнено, защото капите се сменят на всеки 5 дни с нови, като във всяка опаковката се намират по една горна и една долна, стерилно запечатени с двойна защита. Процесът на изработване е изцяло дигитализиран – от сканирането на зъбите до самото напечатване на алайнерите. Пациентът и неговите родители могат да видят как ще изглежда усмивката след лечението преди то още да е започнало.

Много деца, нуждаещи се в ортодонтска корекция, се притесняват да носят разширителни пластинки, изготвени от пластмаса и метални елементи, защото имат дефект в говора и съучениците им се присмиват в училище. Това е причината за тайното сваляне на апаратчетата в училище и недостатъчно по време носене на лечебната пластинка, което се отразява на крайния резултат.

С новия метод на лечение Invisalign First, детето е уверено в красивия си външен вид и добрата дикция, усмихва се широко и със самочувствие, продължава да прави селфита с приятелчетата си и дори става център на внимание в компанията с новите си модерни прозрачни алайнери!

Ортодонтското лечение вече е едно приятно пътешествие към мечтаната усмивка с Invisalign First.

Всеки желаещ да научи повече за новия метод на лечение може да запише час за консултация в Happy Smiles Dental Clinic на д-р Стоичкова на тел. +359 877 57 58 73.